Wie zijn we?


E. VAN WINGEN NV (EVW) uit Evergem werd opgericht in 1958 en is in binnen- en buitenland een toonaangevend specialist in energieoplossingen met diesel- en gasmotoren.

Wie nood heeft aan betrouwbare, duurzame en doeltreffende stroomvoorziening vindt in EVW de ideale partner. Onze producten zijn aanwezig in alle sectoren : van telecommunicatieoperatoren en datacentra tot ziekenhuizen, van grote elektriciteitscentrales tot industriële productiebedrijven, in de landbouw, openbare en particuliere gebouwen, bij defensie, luchtvaart en spoor, zwembaden, scholen, waterzuiveringsstations, binnen en buiten. De toepassingen vertalen zich in twee pijlers: noodstroomaggregaten en energietoepassingen, telkens met nadruk op een ge-engineerde oplossing. Met de warmte-krachtkoppelingen (gas of PPO) en elektriciteitscentrales werkend op brandstof uit biomassa zit EVW volop in de groene golf. Uit de ervaring met grote WKK's (0,25 tot 1 MW) ontwikkelde EVW de mini-WKK (gas en PPO) die de basis vormt van het nieuwe concept "warmte-stroom-mobiliteit" waarmee EVW mikt op de KMO en alle middelgrote gebruikers die willen sparen op energie.

EVW staat voor continuïteit in management en kwaliteit en voor innovatie in producten en uitvoering. Inspelend en soms zelfs anticiperend op de vraag van de markt heeft ons productgamma zich in de loop van de jaren ontwikkeld van standaard stroomgeneratoren tot meer complexe oplossingen

EVW sloot met motorenfabrikant Perkins een OEM Partnership af. Door de jarenlange wisselwerking tussen beiden is immers een ongeëvenaarde productkennis ontstaan en werd de basis gelegd voor een feilloze klantenondersteuning en indrukwekkende servicemogelijkheden.

De klant van vandaag verwacht een totaaloplossing. Het modulaire design van de EVW stroomgeneratoren, diesel of gas, is daar het geschikte antwoord op. Bij het uitgebreide standaardgamma zijn talloze opties voorzien die de gebruiker het product verzekeren dat op zijn maat is gesneden, steeds volgens het EVW kwaliteitslabel, gecertificeerd volgens ISO 9001. Onder onze klanten zijn niet toevallig vaak de meest kritische en veeleisende gebruikers te vinden.

De afdeling engineering staat in voor de totale projectopvolging. Het in-house ontwerp omvat zowel de inplanting van de installatie als de schema's voor bedienings- en vermogenborden, al of niet voor parallelwerking met het elektriciteitsnet of tussen de generatoren onderling. Met behulp van state-of-the-art designsoftware, ook in 3D, geven de tekenaars vorm aan de specificaties van de klant. Om de gebruiker naderhand verder te ondersteunen, ontwikkelde EVW de nodige software om via afstandsmonitoring (web based) de installatie op te volgen en bij eventuele storingen onmiddellijk en oordeelkundig in te grijpen.

Met een dynamisch team, dat beschikt over parate know-how, moderne logistiek en een grote onderdelenvoorraad, garandeert EVW een optimale ondersteuning. De montageteams werken volgens strikte veiligheidsnormen en zijn VCA** gecertificeerd. Onderhoudscontracten, telefonische bijstand, afstandsmonitoring en de ontwikkeling van intranetfaciliteiten zijn onmiskenbare sterke punten.

Van bij het begin van uw project en nog vele jaren daarna is EVW zowel in België als elders de partner waar u mee wilt samenwerken.