EVW bedient internationale instellingen

In 1967 verhuisde de NAVO naar het huidige hoofdkwartier in Evere, dat toen werd betrokken als een tijdelijke oplossing. 30 jaar later bleek het hoofdkwartier onaangepast aan de huidige noden en werd een nieuw hoofdkwartier gepland, dat tegen 2015 klaar moet zijn.

Het nieuwe hoofdkwartier biedt plaats aan de essentiële functies van de Alliantie. Het vult de nodige functies in: moderne vergaderzalen en perszalen, kantoren voor de delegaties, de militaire vertegenwoordigingen, het internationaal secretariaat en het internationaal hoofdkwartier, de agentschappen en de afvaardigingen van de partners, gesofisticeerde beveiliging, communicatie en IT-installaties, en audiovisuele middelen. Ook verschillende ondersteunende diensten krijgen een onderkomen: restaurants, een bank, boetieks, inrichtingen voor sport en ontspanning.

Het ontwerp biedt een antwoord op talrijke uitdagingen. Het koppelt een streng, sober en functioneel gebouw met spectaculaire vormen aan een aanvaardbaar comfortniveau, met inzet van duurzame technieken en materialen.

Voor wat in de wandelgangen met zijn 250.000 m² het “project van de eeuw” wordt genoemd, werkt E. VAN WINGEN NV samen met ITB, Cegelec en Close, aan de realisatie ervan.

Als toonaangevend leverancier van energietoepassingen met talloze klinkende referenties in binnen- en buitenland, kan EVW in nieuwe projecten of bij gebouwen-renovatie de bouwheer overtuigen van de kwaliteit van zijn product en van de professionele projectaanpak in engineering, constructie en installatie. Mede door het permanente streven naar innovatie en ontwikkeling van het bestaande productgamma, kan EVW steeds een passende oplossing bieden.

Met een ervaring van vele decennia in kritische noodstroomtoepassingen en als ondertussen volleerd pionier op het gebied van warmtekrachtkoppeling (sinds 1992!), specialiseert EVW zich ook steeds verder in de uitvoering van totale HS energiesturingen in gebouwen. Hiervoor worden softwareoplossingen voor hoogkritische omgevingen ontwikkeld, waarbij calamiteiten als kabelbreuk, netuitval, enz. oordeelkundig worden opgevangen, ondermeer via webbased applicaties.

Een recent project waarin dergelijke koppeling van technieken wordt toegepast, is het AZ Vesalius te Tongeren. Daar tekent EVW voor de noodstroomvoorziening, de energie-efficiënte warmtekrachtkoppeling en voor een deel van de energiesturing. Het voordeel voor de bouwheer is dat de engineering, bouw, installatie en onderhoud van de kritische energievoorzieningen bij een enkele leverancier berusten en dus in de opvolging niet voor spraakverwarring zullen zorgen.

Al vele tientallen jaren werkt EVW samen met de Britse motorenfabrikant Perkins Engines. Niet in het minst door de ervaring met warmtekrachtkoppeling en op het gebied van engineering, service en onderhoud op deze machines, werd EVW recent in aanwezigheid van de internationale vakpers geselecteerd als Perkins Gas Partner waardoor het wereldwijd de Perkins gasmotoren mag integreren in energietoepassingen zoals WKK. Terzelfdertijd werd het distributor netwerk van Perkins aangesproken om de machines van EVW ook in het buitenland te ondersteunen, wat meteen boeiende exportmogelijkheden aankondigt.

Dat het professionalisme van EVW ook buiten de landsgrenzen gesmaakt wordt, toont de recente order voor de levering en installatie van de noodstroominstallatie in het gloednieuwe Internationale Strafhof in Den Haag. Het Internationaal Strafhof krijgt er nieuwe permanente huisvesting op het terrein van de Alexanderkazerne. Op 16 april 2013 is de bouw gestart en in 2015/2016 staat de oplevering van het gebouw en de openbare ruimte gepland. Het Internationaal Strafhof (International Criminal Court, ICC) is een permanent hof voor het vervolgen van mensen die verdacht worden van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Het ambitieuze programma voor de nieuwbouw voor de huisvesting van het ICC weerspiegelt de internationale betekenis van deze organisatie.

 

Door de talrijke referenties die in Nederland sinds meer dan tien jaar konden opgebouwd worden (Infraspeed, Siemens, Rijkswaterstaat, diverse drinkwatermaatschappijen, enz.) mag het duidelijk zijn dat het land boven de Moerdijk al helemaal deel uitmaakt van onze thuismarkt.

 

 

 Webfoto ICC Permanent Premises The Hague